+32 9 380 36 82 info@teccon.be
Rugzaksysteem voor inwinning van 360° beelden en 3D scans in en rond gebouwen

Teccon investeerde in 2021 in een mobiele scanner van Geoslam. Met dit rugzaksysteem verzamelen onze landmeters al wandelend 360° beelden en een 3D puntenwolk van gebouwen en hun omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de opmeting van kantoorgebouwen, hotels, winkelcentra, metro’s, ziekenhuizen, schepen, musea, parken, winkel-wandel zones,…

 

Toepassingen

Na een uitgebreide testperiode en de uitvoering van onze eerste projecten hebben we een duidelijk zicht op de toepassingsmogelijkheden van deze nieuwe technologie:

  • Visualisaties:
    • Wandel door en rond het gebouw van achter je computer of tablet.
    • Markeer points of interest of voeg tags toe (handleidingen, onderhoudsinfo,…).
    • Metingen: voer eenvoudig metingen uit zoals posities, breedtes, hoogtes, oppervlaktes,…
    • Grondplannen: we verwerken de data tot grondplannen voor facilitair beheer en FMIS (Facilitair management Informatie Systemen).

3D laserscanning

Teccon heeft al meer dan 10 jaar ervaring met mobile mapping en statische scanning. Het nieuwe rugzaksysteem voor indoor mobile mapping vormt het sluitstuk tussen deze twee technieken. Het combineert de efficiëntie van een mobiel systeem met de wendbaarheid en bereikbaarheid van een compact systeem.

 

Combinatie van moderne meettechnieken

Teccon vindt innovatie belangrijk en is daarom voortdurend op zoek naar verbetering, zowel van de interne processen als van de ingezette technologie. De combinatie van moderne meettechnieken zoals GNSS, totaalstation, 3D laserscanning, mobile mapping, drones, grondradar, … zorgt voor een efficiënte uitvoering en een kwalitatief resultaat.

We combineren de scanner van het rugzaksysteem met onze survey drone voor scanning vanuit de lucht. Zo kunnen we ook moeilijk bereikbare zones zoals bijvoorbeeld daken meten.

Interesse in 3D laserscanning?

Bespreek je vraag met onze experten!